Dívka v pruhovaných šatech - Midwood, Ellie (Jota, 2023)
Román, ke kterému se americká autorka nechala inspirovat osudy slovenské Židovky Heleny Citrónové, vypráví dojemný příběh o lásce a naději v prostředí koncentračního tábora Osvětim.