Kolem světa žigulem - Vogel, Filip, 1988- (CPress, 2023)
Kniha je o dvou vcelku normálních lidech, kteří se rozhodli objet svět starou Ladou 2101 - žigulíkem. Vyrazili na desetiměsíční cestu přes Asii, Severní, Střední a Jižní Ameriku a po deseti měsících se vrátili do Orlických hor. A že to mnohdy bylo pěkně o nervy! Poruchy se objevovaly více než často, bouračky zažili dvě, stejně jako zemětřesení. Když se k tomu přidá žába v motoru, je jasné, že o dobrodružství nebylo nouze!