Gyps, aneb, Jak za jeden den zachránit svět - Woltz, Anna, 1981- (Petrinum, 2019)
Felicie a její mladší sestra Beata jsou právě u svého táty ve střídavé péči, když se to stane. Pád z kola a Beata musí do nemocnice. Felicie jde s ní a v prostředí nemocnice přemýšlí o své nové situaci dítěte rozvedených rodičů. Napadá ji: Pomohlo by manželství rodičů šest týdnů v sádře? Možná by je to dalo zase dohromady. Pak je tu ale i Adam a ona se zamiluje.