Až se ucho utrhne : 50 ilustrovaných přísloví - Stará, Ester, 1969- (Paseka, 2019)
Kolik kuchařů přesolí kaši? Kdy si oblékáme železnou košili? A co je to vůbec dišputát? Oblíbená autorská dvojice připravila průvodce po známých i neznámých příslovích, a aby toho nebylo málo, doprovodila každé z nich krátkým výstižným komiksem. Vznikla tak knížka, kterou si oblíbí nejen děti, jimž pomůže porozumět jazyku a rozšířit si slovní zásobu, ale vlastně každý, kdo má rád češtinu, její malebnost a zákruty. Tahle kniha není učebnice, a přesto se při jejím čtení a prohlížení poučíte, ale hlavně pobavíte.