Muži v mé situaci - Petterson, Per, 1952- (Světová knihovna (Odeon), 2020)
Protagonistou románu je spisovatel Arvid, který se jako autorovo alter ego objevuje i v dalších dílech Pera Pettersona. Román jej zastihuje v situaci, kdy od něj odešla manželka i se třemi dcerami. Arvid se snaží se situací vyrovnat, žít vlastní život a přitom zůstat jistotou pro své dcery. Střídá ale náhodné známosti i místa k přespání, až příliš často sahá po alkoholu a chtě nechtě se propadá do prázdnoty a deprese.