Řád sladkého sněhuláka - Březinová, Ivona, 1964- (Má to háček, 2019)
Příběh desetiletého Přemka, který onemocní cukrovkou. Přemek chodí do páté třídy, má spoustu plánů do budoucna, chtěl by se stát slavným karatistou. Po jednom náročném sportovním soustředění se mu udělá špatně. Odvezou ho do nemocnice a tam se dozví diagnózu - cukrovka. Nemoc, s kterou se už napořád musí potýkat. Přemek i jeho rodiče a sestry už ví, že stojí na začátku dlouhé cesty. Ale Přemek taky ví, že v tom zdaleka není sám.