Příhody maxipsa Fíka - Čechura, Rudolf, 1931-2014 (Ahoj děti - Dobrou noc, 1994)
Jak z malého štěňátka vyrostl maxipes, jak přišel ke svému jménu, jak vyhrál dostihový závod, jak se učil ve škole. O tom všem, a ještě mnohem víc, vypráví tato knížka.