Žirafy neumí tančit - Andreae, Giles, 1966- (Pikola (Euromedia), 2019)
Veršovaný příběh s celostránkovými ilustracemi o tom, že tančit může každý. Žirafák Ferdík je v tanci úplné nemehlo a na každoročním plese v džungli se zcela znemožní. Až potká cvrčka, který ho naučí, jak se správně zaposlouchat a vcítit do rozmanitých zvuků přírody. A žirafí balet může začít.