Život si se mnou zahrává - Grossman, David, 1954- (Světová knihovna, 2022)
Rodinné drama vypráví životní příběh tří generací silných žen, jejichž osudy se pohybují mezi současným Izraelem a Titovou Jugoslávií. Temné události z minulosti hluboce poznamenaly vzájemné vztahy všech tří žen a svazují je pouty, ze kterých se nedovedou vymanit.