To dítě je nepozorné : jak žít s hyperaktivním dítětem : ADHD očima ADHD - Antal, Martin (Mladá fronta, 2013)
Kniha je zpovědí otce, který si až po zjištění diagnózy ADHD (poruchy pozornosti spojené s hyperaktiviou) u svého syna uvědomil, že je na tom stejně. Autor nastudoval různé dostupné zdroje a konzultoval s mnoha psychology. Nejde tedy jen o subjektivní životní příběh. Díky poučenému laikovi mohou čtenáři snaději pochopit, jak a proč se člověk s ADHD chová. Dále se dozvědí, jak takovým dětem pomoci při řešení potíží ve škole, při organizaci života doma, seznámí se s technikami a cviky, které pomohou upravit projevy chování dítěte