Básník - Ptáčková, Jindřiška, 1943- (Původní česká detektivka, 2017)
Na opuštěném pozemku je nalezena mrtvola bezdomovce a alkoholika dr. Rychtáře, bývalého profesora a zneuznaného básníka a spisovatele. Policejní tým i emeritní vyšetřovatel Eret se vydávají po pachatelově stopě, jež je zavede hluboko do Rychtářovy minulosti.