Případy pro kriminálku - Beran, Ladislav, 1945- (Původní česká detektivka, 2018)
Ve dvaceti povídkách jsme svědky trestných činů páchaných v píseckém regionu, který autor důvěrně zná ze své policejní praxe. Jejich řešení se dostává do rukou známého týmu kriminalistů pod vedením kapitána Karase. A jak jsme u oblíbeného autora zvyklí, nechybí humor, nadsázka a místy i pochopení pro lidské slabosti.