Znamení Jidáš - Vondruška, Vlastimil, 1955- (Hříšní lidé Království českého, 2021)
Hlavní postavou příběhu je králův prokurátor Oldřich z Chlumu, který tentokrát řeší záhadnou vraždu přímo v úředním paláci Pražského hradu; obětí je zemský sudí. Oldřich, ačkoliv je stále zdrcen nedávným úmrtím manželky a svého prvorozeného dítěte, se přesto velice důkladně ujímá vyšetřování. Svým přístupem k věci si znepřátelí řadu urozených pánů královského dvora. Ti pak s podezřelou rychlostí obviní z vraždy blízkého příbuzného zemského sudího a přesvědčí o jeho vině i samotného krále. Oldřich toto obvinění vyvrací a v zájmu spravedlnosti umožní neprávem obviněnému útěk do bezpečí.