Liliana. - Szafrańska, Anna, 1990- (Red, 2021)
Úvodní román série Pink Tattoo. Lilianě je osmnáct, když se rozhodne začít samostatný, dospělý život. Proti vůli rodičů opustí rodný dům a odejde s Matějem, klukem, kterého oni odmítají přijmout. Čekají spolu dítě a Liliana věří, že budou šťastná, milující rodina. Opak je pravdou - nemocné dítě, snoubencova závislost a sklony k násilnému chování zničí Lilianin sen. Když pak jedné noci uprchne se synem v náručí před Matějovými kumpány, kteří ji chtějí znásilnit, najde útočiště u Malvíny, mladé ženy, u které už nějakou dobu načerno uklízí, aby si přivydělala. Dívky, od pohledu absolutně odlišné, najdou společnou řeč. Díky Malvíně se Liliana seznámí s talentovaným tatérem Matem. Jejich setkání způsobí, že Liliana, jako motýl vytetovaný na jejích zádech, konečně může roztáhnout křídla.