Lili Větroplaška. - Stewner, Tanya, 1974- (Pikola (Euromedia), 2021)
Zvířecí tlumočnice Lili je v úzkých - někdo ji totiž unesl! Ještěže Lili dokáže mluvit s lesními zvířaty a ta dělají všechno pro to, aby jí umožnila utéct. Skutečně pomoci jí ale může jen vlk Askan, který se objeví na poslední chvíli. Lili je v šoku, když zjistí, že i její nový přítel je v nouzi. Lidé z okolních vesnic mu jsou v patách a usilují mu o život. Lili se ho zoufale snaží zachránit, ale času je málo.