Čas na odvahu : příběh vzniku hnutí Přísaha - Šlachta, Robert, 1971- (Euromedia Group, 2021)
Kniha formou reportáže představuje Roberta Šlachtu v jeho nové roli lídra politického hnutí Přísaha. Po sérii debat nad jeho první knihou zaznamenal nálady obyvatel a hlad po politické síle, která by udělala v zemi pořádek. Založení politického hnutí Přísaha předcházela petiční akce, při níž navštívil řadu měst, sbíral podpisy, hovořil s lidmi a představoval vize nového politického uskupení. Reportáž nabízí pohled do zákulisí této road show, seznamuje čtenáře s reakcemi lidí a přibližuje filozofii a vize bývalého elitního policisty.