Flipperův únos - Ginsburgh, Betsy (Ikar, 2001)
Volné pokračování knihy DELFÍN FLIPPER nás opět zavede do výzkumné stanice v Bal Harbouru na Floridě. Všichni tu mají velké obavy, protože Flipper se už celé dny neukázal. Krátce nato se hrozné podezření potvrzuje. Vědec Keith Ricks odmítl delfína prodat jako atrakci pro turisty do luxusního hotelu na Kubě, a tak majitel tohoto hotelu nechal inteligentní zvíře jednoduše unést. V žádném případě ho není ochoten pustit na svobodu. Na Flippera čeká i samice Afrodita, která bude mít mládě. Rozbíhá se dramatická záchranná akce...