Čuně, seber to! - Krýslová, Michaela, 1961- (Já se z toho picnu, 2019)
Pepina se pilně stará o štěňátko Žofku a spolu s kamarády ze psí party - Matějem, Zuzkou a Standou vymýšlejí, jak donutit některé psí páníčky, kteří po svých pejsích neuklízejí hromádky, aby to začali dělat. Netrvá dlouho a skvělý nápad je tu! Ani v tomto příběhu nechybí knihovna a přátelská paní knihovnice Berča.