Od Flaminga k Plameňákům - Horák, Jan (Jan Horák vlastním nákladem, 2020)
Kronika známé ostravské poprockové kapely Flamingo představuje celý její příběh od 60. do 80. let 20. století. Na konci šedesátých a začátkem sedmdesátých let patřilo Flamingo k domácí bigbítové špičce. Tehdy s Flamingem zpívaly takové osobnosti jako Marie Rottrová, Věra Špinarová, Hana Zagorová nebo Petr Němec a mezi muzikanty hráli např. Richard Kovalčík nebo Jaroslav Wykrent. Flamingo vydrželo hrát v různých personálních obměnách až do roku 1989, v 70. letech se kapela musela přejmenovat na český název Plameňáci, nicméně kvalita a hlídání čistoty stylu zůstalo nezměněno.