Loupežník Zuřivous - Preußler, Otfried, 1923-2013 (Laskavé čtení, 2020)
Na co se Kašpárek a Jozífek vždycky celý týden těší ze všeho nejvíc? Až jim babička upeče švestkový koláč a uvaří kafíčko namleté v mlýnku, co vyhrává krásnou písničku. Ovšem jednoho dne se z křoví na babiččině zahrádce vynořil ošklivý hromotluk a babičce mlýnek ukradl. Kašpárek s Jozífkem to tak samozřejmě nemůžou nechat! Naštěstí nemají tušení, co je v loupežnické jeskyni a později v černokněžnickém zámku čeká...