Slavnost bezvýznamnosti - Kundera, Milan, 1929- (Atlantis, 2020)
Milan Kundera především vyzývá čtenáře ke hře - hře s významy, myšlenkami a kontexty, k níž připomíná ústy jedné z postav, že jedinou možností je nebrat svět vážně. Na půdorysu setkávání čtyř protagonistů, jejich debat, soukromých her, snů a příběhů, jimiž prolínají groteskní scény ze zasedání Stalinova politbyra, inscenuje a ilustruje myšlenky a témata, jež jsou mnohdy ironickými variacemi na motivy jeho dřívějších prací i odkazy na řadu děl klasické literatury či filosofie.