Korálky z klokočí - Horáková, Naďa, 1962- (MOBA, 2020)
Eliška Fibichová přijíždí do obce, kde prožila dětství, aby v rámci své doktorandské práce uspořádala místní archiv. A zdá se, že její příjezd probouzí k životu stará a téměř zapomenutá tajemství. Eliščina prababička Klotylda byla porodní bába a před mnoha lety beze stopy zmizela. Má její zmizení souvislost s tajnými chodbami v podzemí archivu? A proč jsou v knize porodů, kterou si prababička pečlivě vedla, vytrženy poslední dva listy?