Růže z Jericha : mezi Vltavou a Nilem - Štěchová, Michaela, 1990- (Česká próza (Paseka), 2020)
Román z prostředí přistěhovaleckých komunit vypráví příběh lásky, která hory přenáší. Říká se, že láska hory přenáší. Jak se ale Magda a Kareem přenesou přes všechny kulturní a názorové rozdíly? Egypťan svázaný pravidly islámu a nespoutaná, impulzivní Češka žijí v Německu.