Za facku - Urbaníková, Eva, 1976- (Román (Motto), 2013)
Když Zuzana pozná v knihovně, kde pracuje, spisovatele Matúše, který tam přišel na besedu, je jím okouzlená. Zaujme ji svými originálními názory, tím, jaký vzbuzuje respekt, ale hlavně něhou při jejich sbližování. Matúš se k ní nakonec nastěhuje a Zuzana teprve nyní poznává, že za originální názory považuje Matúš jen ty svoje, že respekt oplácí pohrdáním a něhu vnímá jako projev slabosti.