My tři a pes z Pětipes - Čtvrtek, Václav, 1911-1976 (Fragment, 2013)
Napínavý příběh pražského kluka Tondy a party dětí z Pětipes, vesnice nedaleko Prahy, je především o přátelství a nezapomenutelném dobrodružství. Tonda chce všem ukázat, jaký je znamenitý rybář. Podaří se mu nakonec chytit obrovského a prohnaného úhoře, aby ho mohl věnovat dívce svého srdce, Anče?