Zpověď Kateřiny Medicejské - Gortner, Christopher W. (Klokan (Alpress), 2013)
Čtrnáctiletou Kateřinu Medicejskou provdali za francouzského krále Jindřicha, kterému se vůbec nelíbila. Raději svou přízeň věnoval milenkám než královně. Když Kateřina ovdoví a zůstane s šesti malými dětmi sama v království plném zrádných šlechticů, musí zajistit trůn pro své syny. Jenže za to zaplatí svými ideály i tajemstvím svého srdce.