Lovci mamutů - Šída, Petr, 1976- (Ottovo nakladatelství, 2007)
Kniha seznamuje čtenáře s přírodou, antropologií a původem moderních lidí - gravettienských lovců mamutů, s podobou jejich sídlišť i loveckých nástrojů a uměleckými projevy.