Byl jsem dětský špion : skutečný příběh ze 60. let minulého století, který měl navždy zůstat tajemstvím : inspirováno vyprávěním Pavla K. - Kollár, Jozef, 1960- (Mladá fronta, 2013)
Šedesátá léta minulého století. V socialistickém Československu komunistická strana upevňuje svoje vedoucí postavení. O mocenský vliv ve státě a rovnocenné postavení usiluje i Ministerstvo obrany ČSSR. Informace mají cenu zlata.Kontrarozvědka proto pověří jistého pražského psychologa, aby v praxi vyzkoušel svůj dlouho chystaný projekt dětských agentů.