Musíme být statečné - Liardet, Frances, 1962- (Ikar, 2020)
Prosinec 1940. Během evakuace Southamptonu narazí mladá Ellen na děcko spící v opuštěném autobusu. Malá Pamela, ke které se nikdo nehlásí, si brzy získá její srdce. Navzdory tomu, že ve světě zuří světová válka, Pamela a Ellen zažívají krásné časy. Mají jedna druhou. Až jednoho dne křičící Pamelu odvedou. Dokáže se Ellen vyrovnat se svou ztrátou?