Vánoční tramvaj - Krolupperová, Daniela, 1969- (Albatros, 2019)
Venku sněží, prvňáček Víťa se těší na Ježíška a na tatínka, který se vrací domů z daleké ciziny. Vánoce oslaví všichni tři spolu! Večer, než Víťa usne, ještě vyskočí z postýlky, aby se podíval na konečnou stanici pod okny. Víťa má totiž rád tramvaje - a zrovna jedna přijíždí. Když zastaví, pan řidič vystoupí. Jde k blízkému křoví a zdá se, že s někým mluví. Druhý den se vše opakuje. Kdo se skrývá v houští? A co se Víťovi přihodí v čarovném předvánočním čase?