Sběrná kniha - Třeštíková, Helena, 1949- (Paseka, 2017)
Režisérka rozmlouvá nejen o svých časosběrných dokumentárních filmech, jako jsou například René, Manželské etudy, Katka, ale nechá nahlédnout i do svého osobního života. Publikace obsahuje také fotografie ze soukromého života režisérky, seznam jejích filmů, ocenění a knih o umělkyni.