Jidáš byl ufon : ... a jiné příběhy - Kučera, Štěpán, 1985- (Druhé město, 2016)
Děj šestice povídek nás jako nějaká globální zvonková dráha proveze z podzemí chrámu Hagia Sofia v Istanbulu do podzemí pražské Krannerovy kašny, z džungle brazislkého ostrova Paqueta přes bažiny v menadrech řeky Mississippi až do fatamorgánunosných syrských pouští a nakonec půvabnou zkratkou zemským jádrem z Jizerských hor až do australského pohoří Stirling range