Moře vzpomínek - Valpy, Fiona (Baronet, 2020)
Kendřina babička Ella dožívá v pečovatelském domě a svoji vnučku překvapí jediným přáním: chce, aby sepsala příběh jejího života. Překvapení však neberou konce, kdo by byl řekl, že ta drobná stará paní byla tajnou agentkou, která se za války podílela na speciálních operacích britského letectva? Seznámila se přitom se svým budoucím manželem - Kendřiným dědečkem, ale zároveň vedla celá léta ještě druhý život. Síla jejích vzpomínek, lásky a nových šancí ovlivní i život vnučky Kendry.