Kdyby to bylo tak snadné, dělal by to každý - Hülsmann, Petra, 1976- (Ikar, 2020)
Tak s tím učitelka hudební výchovy Annika rozhodně nepočítala: byla přeřazena z krásného vysněného gymnázia na školu v nejproblémovější končině města. Nejenže se zdejší žáci věnují mnohem víc internetu než domácím úkolům ale děti, které se přihlásily na Annikou založený muzikálový kroužek, se zdají být naprosto bez talentu. Jak dopadne první přestavení a je možné, že by na jedné z nejhorších škol dokázala Annika najít nejen nový životní směr, ale i lásku?