Podvrženec - LaValle, Victor D., 1972- (Práh, 2019)
Mohlo by se zdát, že newyorského antikváře Apolla Kagwu konečně čeká obyčejný a šťastný život. Potká Emmu a okamžitě se do ní zamiluje. Život plyne idylicky: Manželství, narození syna Briana, štěstí... než se Apollo probudí přivázán řetězy k topení v kuchyni a vše nasvědčuje tomu, že šílená Emma syna zabila a uprchla. Když se zoufalý Apollo vydává manželku hledat, ještě netuší, že za betonovými kulisami New Yorku na něj má spadeno svět hrůz mocnějších než samo velkoměsto.