Vzpomínka na Zemi - Liu, Cixin, 1963- (Host, 2018)
Závěrečný díl sci-fi trilogie, v němž se do popředí děje dostává již téměř zapomenutý projekt, který může narušit křehkou rovnováhu mezi dvěma civilizacemi. Lidstvo a Trisolarané žijí díky principu Temného lesa ve stavu studené války, který navzdory napětí a neustálému pocitu ohrožení přináší oběma civilizacím nebývalý rozkvět plynoucí ze vzájemné výměny technologií i kultury. Svítá jistá naděje, že by snad mohly koexistovat v míru. Do tohoto nového světa se z hibernace probouzí Čcheng Sin, letecká inženýrka z jedenadvacátého století, žena, jíž kdysi dávno umírající muž daroval hvězdu.