Kláštery v Čechách, na Moravě, ve Slezsku - Večeřová, Petra, 1971- (Navštivte, 2005)
Průvodce je uspořádán podle krajů. V každém kraji je pak uveden přehled klášterních objektů. Popis jednotlivých lokalit je uveden názvem (resp. příslušností k řádu), následuje poloha a přístupové možnosti, výčet zajímavostí, praktické informace (otvírací doba, délka prohlídky apod.), historický vývoj objektu a charakteristika samotné stavby po stránce architektonické. Doplněno barevnými fotografiemi vybraných objektů, případně jejich stavebních detailů.