Ráno už tu nebudu - McKinty, Adrian, 1968- (Detektivky a thrillery (Vyšehrad), 2019)
Sean Duffy byl po svém posledním případu vyhozen z kriminálky a už rok pracuje v pohraničním městě jako obyčejný seržant. Až do chvíle, kdy dojde k hromadnému útěku vězňů, které zosnoval jeden z nejnebezpečnějších mužů organizace IRA. V tu chvíli projeví bezpečnostní služba MI5 o Duffyho zájem a on ví proč - tento muž byl na škole jeho spolužák, dobře se znali, dokud je nerozdělilo jejich směřování - jednoho k policii, druhého do teroristické organizace.