Superpérák - Šmíd, Darek, 1977- (Česká řada (Odeon, 2013)
"Superpérák" je novela o chlapci Ptáčníkovi, který se narodil s neuvěřitelným přirozením - které se však ve svém osamělém životě nenaučil používat. Ta doba přichází až ve chvíli, když se na gymnáziu seznámí s Karolínou - dívkou, která zná klíč k využití jeho pozoruhodného anatomického daru. Náhle se z něj stává sexuální mašina schopná uspokojit kohokoli a kdykoli. Superpérák je nekompromisní, brutální a vtipný ponor do hlubin frustrované duše; inspiruje se estetikou francouzských avantgardních komiksů, postmoderní filozofií, náboženským hnutím New Age a japonskou pornografií