Hrad mrtvých : případy královského soudce Melichara - Bauer, Jan, 1945- (Euromedia, 2018)
Když se šlechtic Raimund z Pušperku konečně vrátil z královské svatby a korunovace Jana Lucemburského domů do podhůří Šumavy, je zděšen. Hrad Pušperk je zcela opuštěný, jeho žena Voršila ani mladá dcera nejsou k nalezení a všichni ostatní obyvatelé byli brutálně povražděni. Požádá o pomoc svého přítele, který ho odkáže na služby královského soudce Melichara z Roupova. Melichar se tak i se svým věrným společníkem opět pouští do náročného vyšetřování.