Cesty se rozcházejí - Roth, Veronica, 1988- (CooBoo, 2018)
Druhý díl napínavé vydařené sci-fi řady Čáry života. Další poutavá návštěva galaxie, kde je vše propojeno Proudem a každý člověk má specifický dar. Pokračování Čar života zastihlo Akose z mírumilovného národa Thuhvesanů a Cyru z dobyvačné válečné rasy Šotétů ve chvíli, kdy je osud hodlá náhle rozdělit. Národy hlavních hrdinů rozpoutaly válku, a i když se je mladí lidé snaží zastavit, bude to zřejmě úkol nad jejich síly.