Týden blázna - Černá, Jaroslava, 1959- (Klokan (Alpress), 2016)
Starý bezdomovec Franta bydlí v kůlně u paní Milušky. Je vdova, a tak jí nevadí starat se o nemluvného nájemníka, který vychází jen v noci. Jednou se Franta stane svědkem autonehody a probudí se v něm dávné instinkty. Zachrání posádku auta uvězněného pod kamionem a uvědomí si, že býval lékařem. Dokonce si vzpomene i na své pravé jméno, ale minulost přesto stále zůstává zamlžená. Až postupem si začíná vybavovat svůj život a zjišťuje, jak moc ublížil své ženě i dětem, hlavně své dceři. Pokouší se napravit dávné křivdy a odhalit, co se vlastně tehdy, když ztratil paměť, stalo.