Sběratel duší - Peters, Elizabeth, 1927-2013 (Klokan (Alpress), 2016)
Althea, přezdívaná Tommy, se vrací do Egypta, kam ji přivedl dopis dávného přítele Abdelala, dlouholetého spolupracovníka jejího otce. Ten zemřel před deseti lety při nehodě, které předcházelo obvinění z falšování starožitností. Na celém případu však něco nesedí, a tak se Althea rozhodne zjistit, co jejího otce, skvělého archeologa a milovníka umění, přimělo vydat se na cestu zločinu. Vše se zamotá ještě více, když Althea zjistí, že ten, co jí měl objasnit získané indicie, je po smrti.