Únosné riziko - Cook, Robin, 1940- (Cook, Robin, 1940- Knihy, 2000)
Harvardský lékař, odborník na neurochirurgii, se seznámí s mladou zdravotní sestrou pocházející z rodiny ženy odsouzené v 17. století za čarodějnictví. Lékař se domnívá, že příčinou podivného jednání tehdejších odsouzených mohl být určitý druh plísně z obilí, podobný námelu. Ve starém domě odebere vzorky plísně a použije je k experimentu, vedoucímu k objevení léku proti depresím. Nový lék však při pokusech s lidmi prokáže i zcela neočekávané drastické účinky, jejichž obětí se stane i samotný vědec.