Astronomie - Mitton, Jacqueline (Ilustrovaná encyklopedie (Fragment), 2000)
Kniha popisuje vznik vesmíru od velkého třesku před 15 miliony let, zrod galaxií, hvězd a Slunce až po vznik Země. Mladší čtenáři, kterým je kniha určena, zde najdou informace o vědcích, kteří se zabývali astronomií, o vývoji kosmonautiky, dalekohledech a observatořích, a také se naučí, jak očima pozorovat hvězdnou oblohu.