Ohnivý pták - Kearsley, Susanna, 1966- (Ikar, 2018)
Volné pokračování románu Zimní moře. Nicola Marterová se narodila se zvláštní schopností. Když se dotkne předmětu, který někdy v dávné historii hrál důležitou roli, dokáže zahlédnout záblesky minulosti jeho majitele. Návštěvnice Nicoliny galerie s sebou jednou přinese malou dřevěnou sošku, která v Nicole rozezní celou symfonii podivných vzpomínek...