Deník pražského studenta - Kos, Pavel, 1995- (Ikar, 2018)
Pavel Kos, jeden z tisíce pražských studentů, popisuje ve svých zápiscích běžný, i ne zcela běžný, vysokoškolský život. Od nástupu na kolej, kde se v jednom kamrlíků tísní hned 4 studenti, přes bouřlivé akce i nutné brigády, až po zkouškové, kdy se studenti snaží dohnat to, co celý rok zanedbávali. A pak prolézt do dalšího ročníku. Alespoň s odřenýma ušima. Protože jak říká sám autor, v životě je nejdůležitější to, aby vám šla škola lépe než dětem matčiných kamarádek.