Pohádky - Erben, Karel Jaromír, 1811-1870 (Zlatý klíček, 1976)
Do výboru zařadil pořadatel z autorových českých pohádek ty nejlepší a připojil k nim i několik pohádek jiných slovanských národů, přičemž cílem bylo, aby se vzájemně doplňovaly a aby obsáhly celou čarovnou říši pohádkových představ.