O čertovi (Petrkov, 2014)
Pohádka o čertovi Florimónovi, který byl vyslán do světa, aby škodil lidem, především pak kominíkům. Jeho škodolibé kousky se však díky lásce k dívce Tradamile změnily v přání konat dobré skutky. Florimón se stal kominíkem a přinášel lidem štěstí. Díky tomu se podařila jeho proměna v obyčejného smrtelníka