Rytíř perného dne - Green, Simon R., 1955- (Science fantasy, 2011)
John Taylor, svérázný detektiv, který o sobě říká, že vlastně jen nalézá ztracené věci. A Noční strana. Temný svět uvnitř relativně normálního města. Platí zde vlastní zákony a panuje stále černá noc. John dostává nabídku, která se neodmítá a je nyní jedním z Hlasů autorit, tedy osobností, které Noční stranu řídí. Navíc vlastní samu legendu - kultovní meč Excalibur. Zda mu nová funkce i zbraň, která ve světě nemá konkurenci, přinesou lepší časy, to se uvidí. Zatím John musí konzultovat situaci s posledními obránci Camelotu a to může být místo ještě horší nežli sama Noční strana.